Telia Logo mellan rand lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

Supporten för Windows 7 upphör 14 januari 2020

.

Windows-7-EOL-800x450

Supportlivscykel för Windows 7


När Windows 7 släpptes den 22 oktober 2009 uppgav Microsoft att Windows 7 skulle få produktsupport i 10 år. Nu är vi där. Supporten för Windows 7 upphör den 14 januari 2020. Efter det går det inte längre att få programvaruuppdateringar från Windows Update som skyddar era datorer och er information. Vi på EKM rekommenderar starkt att ni uppgraderar till Windows 10 för att undvika att ni hamnar i en situation där ni behöver service eller support, men inte längre kan få det.

Nedan kan ni läsa mer om vad detta innebär och vad för alternativ vi på EKM kan erbjuda er.


Vad innebär upphörandet av support?

Efter 14 januari 2020 får ni inte längre säkerhetsuppdateringar om ni har en dator med Windows 7. Därför är det viktigt att ni uppgraderar till ett modernt operativsystem som Windows 10, som ger er de senaste säkerhetsuppdateringarna och som skyddar er och er information. Efter den 14 januari kommer Microsofts kundtjänst inte längre att ge teknisk support för maskiner med Windows 7.


Vad händer om ni fortsätter att använda Windows 7?

Om ni fortsätter att använda Windows 7 efter att supporten har upphört fungerar datorn fortfarande, men den blir mer sårbar för säkerhetsrisker och virus. Ni kan fortfarande starta och köra datorn, men ni får inte längre programuppdateringar, till exempel säkerhetsuppdateringar, från Microsoft.


OBS! Tänk på att inte heller behålla gamla Windows 7-datorer hos er för framtida bruk, exempelvis för praktikanter, visstidsarbetare, etc. Dessa datorer utgör en säkerhetsrisk mot övriga enheter i samma nätverk om de används efter den 14 januari 2020.


Vad bör man göra?

För er som kan tänka er att byta ut nuvarande datorer.

För de flesta Windows 7-användare rekommenderas att uppgradera till en ny enhet med Windows 10. Dagens datorer är snabbare, lättare och samtidigt kraftfullare och säkrare, och har ett genomsnittligt pris som är betydligt lägre än vad en genomsnittlig dator kostade för några år sedan. Vi på EKM kan erbjuda konkurrenskraftiga priser för nya datorer vid så väl engångsköp eller hårdvara som tjänst där livscykelhantering och support ingår.

Kontakta oss för mer information så säkerställer vi alternativ på så väl upplägg av nya datorer samt hantering av era gamla datorer på ett datasäkert sätt.

För er som önskar att behålla nuvarande datorer men uppgradera till Windows 10.

Om ni vill skaffa Windows 10 måste ni köpa en fullständig version av programvaran för att uppgradera era befintliga enheter. Vi rekommenderar inte att ni installerar Windows 10 på en gammal enhet, innan ni granskat dess kompabilitet.Eftersom vissa Windows 7-enheter inte är kompatibla med Windows 10 eller kanske inte kan använda alla funktioner.

Önskar ni hjälp med inköp av licenser och uppgradering av era datorer? Kontakta oss så hjälper vi er.

EKM Karis fyller 5 år

.

Fredagen den 13:e september, 2019, fyller EKM i Karis 5 år och det firar vi stort!


Karis 5 år

AK blev vår nya försäljare.

.

På våren jobbade vi intensivt med att hitta en ny försäljare för att förbättra vår uppmärksamhet för företagskunderna. 

Som vanligt blev det många möten med en hel del intressanta kandidater.

Vi tackar alla sökanden som visade intresse för våra lediga tjänst!

Vårt val föll på ANDREAS KOSCHINSKI som föredrar att kalla sig AK - kort och gott.

AK

Han är en 29 årig Ekenäskille med 10 års erfarenhet av IT branschen. Han kommer närmast från Gigantti där han verkade som avdelningschef på datoravdelningen.

AK kommer främst att jobba ute hos företagskunderna, men syns delvis också i våra butiker.

Vi hälsar honom välkommen i gänget!

Lördagarna stängt

.

openskylt 

Vi har beslutat att börja det nya året med en lättnad för vår duktiga personal. De skall inte behöva komma på jobb på lördagar mera utan kan koncentrera sig på att vila upp sig på helgerna för att igen kunna erbjuda en bra kundbetjäning på måndagen. Vid akuta fall får man ringa 0500 486090 så kan vi se om vi kan arrangera något.

Med hopp om förståelse och ett riktigt Got Nytt år 2019!
Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny