Telia Logo mellan rand lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

Nummenmaa sköter kunderna – vi sköter tekniken

nummenmaa logo

Året var 1989 då Arne Nummenmaa grundade sitt eget företag. Bara tre år tidigare hade han blivit vald till stadskamrer i Karis, vilket på den tiden gjorde honom till den yngsta i Finland med den titeln. Företaget tillhandahåller disponenttjänster samt i mindre utsträckning bokförings- och bokslutstjänster. Därtill erbjuds konsulttjänster hänförbara till kommunal och interkommunal verksamhet.

Grunden till arbetslivet lade han vid Svenska Handelshögskolan med titeln ekonomie magister. Tanken var från början att bli yrkesrevisor men samtidigt fanns alltid intresset för samhället där. Det blev totalt tolv år som stadskamrer innan olika tillfälligheter förde honom vidare i arbetslivet. Han fick bland annat en tjänst som ekonomichef vid Karis Kyrkliga Samfällighet och det var där som fastighetsfrågorna kom in i bilden. Ett antal stora projekt ledde till olika disponentjobb och så var bollen i rullning. Vidare arbetade han som förvaltningsdirektör, grundtrygghetsdirektör och nu som chef för intern service i Raseborg.

Det egna företaget har sedan år 2000 fungerat som sidobusiness men i takt med att uppdragen ökade föddes också tanken på att göra sidobusinessen till en heltidstjänst. Därför är det efter årsskiftet dags att förverkliga den tanken. Bokföringsbyrån har haft sin adress i Karis, men öppnade inför sommaren även ett kontor i Hangö som har öppet på måndagar och torsdagar samt enligt överenskommelse.

I samma veva som Arne Nummenmaa beslöt att satsa på företaget började han också titta på utrustningen, varefter han snabbt konstaterade att kontorssysslorna inte skulle kunna utföras med den föråldrade utrustning som fanns tillgänglig. Efter några tips om var han kunde hitta ett företag som kunde leverera den utrustning som krävs i ett modernt kontor kontaktade Arne Nummenmaa EKM Service som presenterade en lösning.

Lösningen blev bland annat en virtuell server som är tillgänglig från både Karis- och Hangökontoret, eller vilket kontor som helst för den delen. Dessutom införskaffades dator, kopieringsmaskin samt kringutrustning till nya Hangö-kontoret och därtill förnyades dator och printer i Karis. Hela processen från beställning till färdigt system tog endast en dryg vecka.

”Det känns tryggt att ha en samarbetspartner som EKM Service då de kan hjälpa mig på distans – oberoende var jag sitter. Den virtuella servern gör det också onödigt för mig att ta säkerhetskopior på mina filer. Det sköter EKM Service. ”

20160808 141311

Arne Nummenmaa har öppnat dörren på ny verksamhetspunkt i Hangö.


Bokföringsbyrån har två separata verksamhetspunkter. I Karis är företaget verksamt på adressen Åsvängen 10, medan bokföringsbyråns mottagningspunkt i Hangö är på Nycandergatan 20.

Vi på EKM önskar Arne Nummenmaa och hans bokföringsbyrå lycka till med nya lokalen och med hela verksamheten!

Mera info hittar du på www.nummenmaa.com

Vill du veta mera om våra servers, kan du titta in här.

 

Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny