Telia Logo mellan rand lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

iHelp - telefonservice lokalt.

.

EKM hör till den inhemska mobilservicekedjan iHelp. Vi underhåller och reparerar mobiltelefoner av dessa märken: Samsung, Huawei, Honor, OnePlus, Xiaomi, Sony, Nokia, LG, iPad och iPhone.

Screenshot 2021-06-07 at 9.45.35

Vi utför de flesta reparationerna på vår egen servicepunkt i Ekenäs. Du kan lämna in din mobiltelefon på vilken servicepunkt som helst (Karis, Hangö, Ekenäs). Vi byter batterier och skärmar till mobiler, och har du riktigt bråttom kan vi fixa din telefon till och med på en timme. Bekanta dig med prislistan, och för telefonen till din närmaste iHelp-servicepunkt!

Du kan också skicka oss e-post om du har frågor angående mobilservice. Då kan vi säkerställa tillgängligheten på reservdelar, och boka in din telefon för service.

Hos oss får du:
  • förstklassig och snabb service
  • service på nästan alla märken
  • konkurrenskraftiga priser
  • lokal betjäning nära dig


PRIS FÖR REPARATIONER:

iPhone & iPad - Samsung - Huawei - Honor - OnePlus - LG - Xiaomi - Nokia

ÖVRIGT

Underhåll => rengöring av komponenter, mikrofon, högtalare, laddningsport:
25 € i samband med annan service.
35 € endast underhåll

Passa samtidigt på att byta pansarglas och underhålla telefonen invändigt vid övrig service! Pansarglas inklusive montering => 25 €

Microsoft Teams som stöd under Covid-pandemin

.

Hemmakontor

År 2020 blev videomötenas år, och vi fick vänja oss vid att se kollegors hemmakontor, barn och husdjur i våra skärmar. Nu är vi inne på år 2021, och vi ser tydligt att alla de plattformar som växte i samband med pandemin nu gör sitt bästa för att globalt etablera sin närvaro.

Inget företag har varit så ambitiöst som Microsoft i tävlan om att omforma arbetsplatserna för att möta de krav som pandemin ställer. Satya Nadella, VD för Microsoft, säger att Teams kan växa till att bli ett lika väsentligt verktyg som webbläsaren inom företagsvärlden.

Antalet dagliga användare av Teams växte från mitten av 2019 till slutet av 2020 från tretton miljoner till 115 miljoner unika användare. Inom det sista kvartalet år 2020 användes Teams totalt över 30 miljarder minuter per dag! Detta betyder ett medeltal på över fyra timmar per person. Teams har använts främst för att delta i videomöten, diskutera med kollegor och kunder, samt för att hantera gemensamma filer.

Microsoft Teams utvecklas för en smidigare arbetsvardag

Microsoft har som mål för år 2021 att forma om Teams från att vara en plattform för möten och diskussioner till att fungera som ett nytt “organisationslager”. Detta skulle samla ihop alla de verktyg en anställd behöver i sitt arbete på en och samma plats, och fungera som en plattform där andra utvecklare kunde erbjuda sina egna tjänster.

Målsättningen är att skapa ett samarbetsverktyg för videomöten, chattfunktioner och övriga affärsapplikationer - allt via ett och samma användargränssnitt.

Vi på EKM känner Microsofts tjänster som vår egen ficka. Största delen av vår miljö körs i Microsofts molntjänster, och Teams fungerar som knutpunkt för vår interna kommunikation, dokumenthantering, och mycket mer. Vi har ett stort och brett kunnande gällande Microsofts företagstjänster, och vi erbjuder allt från kartläggning och planering av kundens IT-miljö till själva verkställandet av planerna.

Vill du också skapa en smidigare arbetsvardag? Ta kontakt - vi berättar gärna mer!

Tips för en bättre hörbarhet på stugan!

.

Våren är här och folket börjar söka sig ut till stugorna igen. Under det förra året fick vi se fjärrarbete växa explosionsartat. En av stöttepelarna för fungerande fjärrarbete är en stabil nätanslutning.

extant

Här listar vi några tips med vilka ni kan se till att er anslutning fungerar så bra som möjligt:

  1. Se till att ert modem stöder rätt nätverk och är uppdaterat med nyaste programvaran. Äldre 3G modem bör bytas ut till ett 4G/5G kompatibelt modem och äldre 4G modem bör uppdateras för att maximera prestandan.

  1. Kontrollera att er anslutning är uppdaterad och ändamålsenlig. Som Telia återförsäljare hjälper vi er gärna att kolla vilken anslutning som är rätt för just era behov.

  1. Pröva omplacera modemet för en bra mottagning. Placeringen av modemet kan vara avgörande för kvaliteten på signalen. I vissa situationer kan det dock bli besvärligt om man vill använda modemets trådlösa mottagning i ett specifikt rum och mobilnätssignalen är svag just på den sidan av huset. Då kan en extern antenn vara ett bra alternativ.

  1. Installera en extern antenn. Modemets inbyggda antenner klarar sig bra i närheten av mobilmasten men i många fall så blir avstånden helt enkelt för stora för att modemet i sig själv får in en bra signal. I dessa gör en extern antenn underverk. Med yttre antenner kan man få en bra signal ända upp till 8 km från närmaste mast. Modemets egna antenner ger en bra signal då avståndet till masten är 2-3 km. På webbadressen https://www.cellmapper.net/map kan man kolla upp var närmaste mast är och till och med vilken frekvens den närmaste sändaren kör på.

På EKM säljer vi antenner, kablar samt adapters för alla behov. Vi har just fått in av Finnsats nya 4G/5G kombinationsantenn. Kom in i butiken eller tag kontakt så hjälper vi er hitta den rätta lösningen för era behov.

God Jul och ett tryggare nytt år.

.

Vi vill tacka våra kunder för det gånga, mycket speciella året

och önska en

GOD JUL

och ett tryggare nytt år 2021!

hälsar:

Gusse, Fagge, Micke och Jocke

Jan, Ropsu och Risto

Tony & Alex

Rasmus, Ronnie, Bäck, Camilla och AK.Jul 2020
Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny