Telia Logo mellan rand lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

iHelp - telefonservice lokalt.

.

EKM hör till den inhemska mobilservicekedjan iHelp. Vi underhåller och reparerar mobiltelefoner av dessa märken: Samsung, Huawei, Honor, OnePlus, Xiaomi, Sony, Nokia, LG, iPad och iPhone.

Screenshot 2021-06-07 at 9.45.35

Vi utför de flesta reparationerna på vår egen servicepunkt i Ekenäs. Du kan lämna in din mobiltelefon på vilken servicepunkt som helst (Karis, Hangö, Ekenäs). Vi byter batterier och skärmar till mobiler, och har du riktigt bråttom kan vi fixa din telefon till och med på en timme. Bekanta dig med prislistan, och för telefonen till din närmaste iHelp-servicepunkt!

Du kan också skicka oss e-post om du har frågor angående mobilservice. Då kan vi säkerställa tillgängligheten på reservdelar, och boka in din telefon för service.

Hos oss får du:
  • förstklassig och snabb service
  • service på nästan alla märken
  • konkurrenskraftiga priser
  • lokal betjäning nära dig


PRIS FÖR REPARATIONER:

iPhone & iPad - Samsung - Huawei - Honor - OnePlus - LG - Xiaomi - Nokia

ÖVRIGT

Underhåll => rengöring av komponenter, mikrofon, högtalare, laddningsport:
25 € i samband med annan service.
35 € endast underhåll

Passa samtidigt på att byta pansarglas och underhålla telefonen invändigt vid övrig service! Pansarglas inklusive montering => 25 €

Microsoft Teams som stöd under Covid-pandemin

.

Hemmakontor

År 2020 blev videomötenas år, och vi fick vänja oss vid att se kollegors hemmakontor, barn och husdjur i våra skärmar. Nu är vi inne på år 2021, och vi ser tydligt att alla de plattformar som växte i samband med pandemin nu gör sitt bästa för att globalt etablera sin närvaro.

Inget företag har varit så ambitiöst som Microsoft i tävlan om att omforma arbetsplatserna för att möta de krav som pandemin ställer. Satya Nadella, VD för Microsoft, säger att Teams kan växa till att bli ett lika väsentligt verktyg som webbläsaren inom företagsvärlden.

Antalet dagliga användare av Teams växte från mitten av 2019 till slutet av 2020 från tretton miljoner till 115 miljoner unika användare. Inom det sista kvartalet år 2020 användes Teams totalt över 30 miljarder minuter per dag! Detta betyder ett medeltal på över fyra timmar per person. Teams har använts främst för att delta i videomöten, diskutera med kollegor och kunder, samt för att hantera gemensamma filer.

Microsoft Teams utvecklas för en smidigare arbetsvardag

Microsoft har som mål för år 2021 att forma om Teams från att vara en plattform för möten och diskussioner till att fungera som ett nytt “organisationslager”. Detta skulle samla ihop alla de verktyg en anställd behöver i sitt arbete på en och samma plats, och fungera som en plattform där andra utvecklare kunde erbjuda sina egna tjänster.

Målsättningen är att skapa ett samarbetsverktyg för videomöten, chattfunktioner och övriga affärsapplikationer - allt via ett och samma användargränssnitt.

Vi på EKM känner Microsofts tjänster som vår egen ficka. Största delen av vår miljö körs i Microsofts molntjänster, och Teams fungerar som knutpunkt för vår interna kommunikation, dokumenthantering, och mycket mer. Vi har ett stort och brett kunnande gällande Microsofts företagstjänster, och vi erbjuder allt från kartläggning och planering av kundens IT-miljö till själva verkställandet av planerna.

Vill du också skapa en smidigare arbetsvardag? Ta kontakt - vi berättar gärna mer!

Tips för en bättre hörbarhet på stugan!

.

Våren är här och folket börjar söka sig ut till stugorna igen. Under det förra året fick vi se fjärrarbete växa explosionsartat. En av stöttepelarna för fungerande fjärrarbete är en stabil nätanslutning.

extant

Här listar vi några tips med vilka ni kan se till att er anslutning fungerar så bra som möjligt:

  1. Se till att ert modem stöder rätt nätverk och är uppdaterat med nyaste programvaran. Äldre 3G modem bör bytas ut till ett 4G/5G kompatibelt modem och äldre 4G modem bör uppdateras för att maximera prestandan.

  1. Kontrollera att er anslutning är uppdaterad och ändamålsenlig. Som Telia återförsäljare hjälper vi er gärna att kolla vilken anslutning som är rätt för just era behov.

  1. Pröva omplacera modemet för en bra mottagning. Placeringen av modemet kan vara avgörande för kvaliteten på signalen. I vissa situationer kan det dock bli besvärligt om man vill använda modemets trådlösa mottagning i ett specifikt rum och mobilnätssignalen är svag just på den sidan av huset. Då kan en extern antenn vara ett bra alternativ.

  1. Installera en extern antenn. Modemets inbyggda antenner klarar sig bra i närheten av mobilmasten men i många fall så blir avstånden helt enkelt för stora för att modemet i sig själv får in en bra signal. I dessa gör en extern antenn underverk. Med yttre antenner kan man få en bra signal ända upp till 8 km från närmaste mast. Modemets egna antenner ger en bra signal då avståndet till masten är 2-3 km. På webbadressen https://www.cellmapper.net/map kan man kolla upp var närmaste mast är och till och med vilken frekvens den närmaste sändaren kör på.

På EKM säljer vi antenner, kablar samt adapters för alla behov. Vi har just fått in av Finnsats nya 4G/5G kombinationsantenn. Kom in i butiken eller tag kontakt så hjälper vi er hitta den rätta lösningen för era behov.

God Jul och ett tryggare nytt år.

.

Vi vill tacka våra kunder för det gånga, mycket speciella året

och önska en

GOD JUL

och ett tryggare nytt år 2021!

hälsar:

Gusse, Fagge, Micke och Jocke

Jan, Ropsu och Risto

Tony & Alex

Rasmus, Ronnie, Bäck, Camilla och AK.Jul 2020

IT-Säkerhetens 10 budord

.

IT-Säkerhet 1
IT-Säkerhet
 har fått mycket synlighet i media den senaste tiden, och ämnet blir bara större med tiden. Mängden intrångsförsök och skadeprogram som finns ökar med över 100000st per dag. För att uppmärksamma problemet har vi sammanfattat en lista på IT-Säkerhetens 10 budord. Dessa lönar sig att ha i skick.1. Håll era program uppdaterade

Största delen av uppdateringarna i dagens läge är till för att täppa hål i säkerheten. Se till att era maskiner automatiskt uppdaterar operativsystemet och håll alla era andra program uppdaterade.
2. Använd Säkerhetsprogram

Skadeprogramsskydd eller 'Anti-Virus' har visat sig vara en av de effektivaste lösningarna för att bekämpa skadeprogram. Använd ett program från en pålitlig leverantör och se till att bara ha ett säkerhetsprogram installerat på maskinen i gången, så att de inte krockar med varandra.

3. Använd dig av starka lösenord

Lösenorden behöver inte vara en komplex blandning av stora och små tecken, symboler och siffror. Sikta på något användarvänligt med minst 8 tecken. Använd inte samma lösenord två gånger. Pröva använda en nyckelhanterare för att hålla reda på era lösenord. Till exempel F-Secure ID Protection.
4. Aktivera två-stegs verifiering / multi-faktorautentisering (MFA)

Två-stegs eller multi-faktorautentisering är en tjänst som möjliggör ett extra lager av säkerhet till inloggningsprocessen. Utan MFA loggar man vanligtvis in genom att fylla i ett användarnamn och ett lösenord. Men genom att använda MFA kräver inloggningen ännu ett eller flera ytterligare lager av autentisering i form av till exempel en personlig PIN kod, en SMS kod eller ett fingeravtryck.
5. Klicka försiktigt

Nätfiske, eller phishing, är vanligare än någonsin förr. I ett fiskeriförsök uppger sig anfallaren att vara någon eller någonting annat än den egentligen är. Detta för att försöka lura offret att ge från sig känsliga uppgifter, klicka på en osäker länk eller öppna en fil som innehåller skadlig kod. Detta leder oftast till ett krypteringsanfall eller missbruk av offrets betalmedel. Ungefär 90% av krypteringsanfall räknas härstamma från phishing.
6. Säkerhetskopiera regelbundet

Om katastrofen ändå är framme och någonting sker med utrustningen, varken fysiskt eller med systemet så är det få saker som är till större hjälp än en ordentlig säkerhetskopia. Det gäller också att ha koll på hur molntjänster säkerhetskopieras, vid exempelvis ett krypteringsanfall kan programvaran också kryptera filer i molnlagringen.Säkerhetskopiering skall helst genomföras enligt 3-2-1 principen. Man bör alltid ha 3 kopior på sin data, säkerhetskopiorna bör lagras på minst 2 olika medier (Hårddisk/Extern Hårddisk/Molntjänst) och åtminstone 1 säkerhetskopia bör lagras off-site
7. Fjärrhantera enheter

I dagens läge kan man förhindra att viktiga data hamnar i fel händer även om själva apparaten skulle göra det.Med moderna verktyg kan man både spåra och tömma IT-utrustning som kommit bort. Man kan också välja att endast ge rättighet till företagsdata från privat utrustning då vissa kriterier uppfylls. Till exempel krav på MFA, eller att maskinen måste ha skadeprogramsskydd aktiverat för att få åtkomst till företagsdata.
8. Kryptering och hantering av känslig information

Då man hanterar känsliga data som innehåller till exempel personuppgifter eller annan affärskritisk information är det skäl att använda sig av kryptering. Om man växlar sådan information över e-post bör man skydda den med kryptering så att endast den avsedda mottagaren kan ta del av uppgifterna. Lagrar man filer med kunduppgifter eller annan känslig information bör själva dokumenten också krypteras så att de bara kan läsas av personer med rätt behörighet.
9. Lokala nätverket

Förutom alla åtgärder som kan göras på mjukvarunivå är det skäl att ha koll på hur själva nätverket är strukturerat.En robust brandmur är det alltid skäl att ha. Med hjälp av förbestämda regler granskar brandmuren all inkommande IP-trafik och blockerar det som saknar behörighet. Man bör också byta inloggningsuppgifterna till att utrustning. I många fall så kan inloggningarna till utrustningen fortfarande vara admin/1234, som direkt ur paketet.
10. Fysisk Säkerhet

Sist men inte minst så skall man ha koll på säkerheten på det fysiska planet. Vem har tillgång till utrustningen? Vem kommer och går i utrymmena?Ta gärna kontakt med oss om ni vill veta hur vi kan lösa dessa problem också hos er!

Kontakta oss här

Namn *
Fyll i!
Meddelande *
Fyll i!
Email
Fyll i!
Telefon
Fyll i!
Fyll i!
Antispam (fyll i siffrorna i rutan nedan)

Antispam (fyll i siffrorna i rutan nedan)   Refresh

Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny