Telia Logo mellan rand lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet
Optowest

VAD ÄR OPTISK FIBER?

En optisk fiber är en mycket tunn ljusledare tillverkad av glas, och längs den kan man leda signaler i form av ljus. Den optiska fibern är överlägsen kopparkablar både när det gäller överföringshastighet och andra egenskaper. De främsta fördelarna är tillförlitlighet, närmast obegränsad kapacitet och beredskap att utnyttja också framtida tjänster. Kanske mer än du behöver för tillfället, men man har uppskattat att snabbheten räcker för de krav teknikens utveckling kommer att ställa under 50 år framåt.

VAD HAR DU FÖR NYTTA AV DEN?

Det optiska fibernätet erbjuder supersnabb dataöverföring, där överföringshastigheten i båda riktningarna är 100 Mbit/s. Det här innebär bl. a. helt nya sätt att se på TV och t.ex. spel på nätet … fråga bara ungdomarna i familjen varför det är så viktigt. HDTV – snart också 3D-television – kräver en mycket snabb och stabil dataöverföringskanal för att fungera fullt ut och utan avbrott. Högresolutionstelevision har vi redan i dag, den tredimensionella bilden är på kommande, och snart kan vi se den utan problem också i Bromarv och Tenala! Du får en enorm mängd TV-kanaler att välja mellan, bl.a. alla de svenska SVT-kanalerna. Om inte det räcker till kan du hyra kvalitetsfilm direkt i soffan därhemma. Du kan banda och lagra mängder av dina favoritprogram – i ditt eget lagringsutrymme på nätet.


Vi har utrustning och tjänster som garanterat fungerar med Optowest fiberförbindelser.


Fibermodem

Tillval

Heminstallation

Surfnet e-post


 1. Namn(*)
  Fyll i!
 2. Email(*)
  Fyll i!
 3. Telefon
  Fyll i!
 4. Adress
  Invalid Input 5. Invalid Input
 6. Antispam (fyll i siffrorna i rutan nedan)(*)
  Antispam (fyll i siffrorna i rutan nedan)
    UppdateraInvalid Input

Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny